Webhosting (wat moet u absoluut weten)

Wanneer u een website wilt (laten) maken, dan is webhosting een onmisbaar onderdeel in dit proces. Hosting is in principe een stukje schijfruimte waarop uw website wordt geplaatst. Tevens huurt u rekenkracht van de server, die er voor zorgt dat uw website bereikbaar is voor uw bezoekers. Daarnaast is het van belang om een database te hebben, die eigenlijk altijd inbegrepen zit wanneer u hosting afsluit.

Belangrijk: een veilige en betrouwbare webhost

Er zijn talloze webhosts beschikbaar die hosting diensten aanbieden op het internet. Het is echter van belang om een goede uit te kiezen aangezien u niet wilt dat uw website constant down is. De prijzen van hosting liggen redelijk dicht bij elkaar, dus wanneer er eentje bovenuit springt qua negatieve ervaringen, dan is het handig om over te stappen. Geloof ons: dit is het gedoe namelijk niet waard. Kies dus voor kwaliteit, en laat prijs daarna pas je keuze bepalen.

Belangrijk: verschil tussen VPS & Shared Hosting

Eigenlijk zijn er twee verschilende soorten hosting te onderscheiden. VPN hosting staat voor Virtual Private Server hosting. De naam zegt het eigenlijk al: u heeft een gehele server voor uzelf. Een van de grote voordelen van een VPS is dat u meerdere websites en domeinnamen kunt koppelen aan uw server. Verder is een dergelijke server meestal sneller (mits u niet té veel websites op uw VPS zet) en is het voordeliger wanneer u een aantal websites betrouwbaar wilt hosten. Shared hosting is eigenlijk niets meer dan een server zoals hierboven beschreven, maar dan niet voor u alleen. U huurt slechts een klein plekje op deze server en naast u zijn er nog een aantal mensen die ook een klein plekje huren. Het grote voordeel hiervan is dat u slechts een fractie van de kosten kwijt bent. Wanneer u namelijk de ruimte en rekenkracht van een server deelt, dan deelt u logischerwijs ook de kosten.

KPN.com

Alhoewel KPN waarschijnlijk meer bekend staat om haar telefonie, bieden zij ook webhosting ...

Lees meer

Porton.nl

Porton is een Nederlandse dienst die verschillende soorten bestanden opslaat met tw...

Lees meer

Argeweb.nl

Argeweb is een bedrijf dat al geruime tijd actief is als webhost. Er zijn vier verschillende shared...

Lees meer

Accounting Services voor Online Ondernemers

Online ondernemen creëert een web van financiële complex...

Lees meer

Neostrada.nl

Neostrada is pas ongeveer 10 jaar geleden begonnen, maar nu al een sn...

Lees meer

Jouwweb.nl

Heeft u een eigen website op de planning staan, maar zoekt u nog naa...

Lees meer