Veelgestelde vragen

De wereld van webhosting kan verwarrend zijn. Daarom helpen we u graag met het beantwoorden van een aantal veelgestelde vragen, zodat u uiteindelijk een betere en gefundeerde keuze kunt maken voor de juiste webhost.

Hoe maak ik de juiste keuze tussen VPS hosting of Shared hosting?

- Laten we voorop stellen dat het overgrote deel van de website eigenaars voldoende heeft aan shared hosting. Deze vorm van hosting is voordeliger en biedt eigenlijk dezelfde voordelen dan VPN hosting. Voor grote webshops of websites waar veel rekenkracht vereist is, is VPS hosting een betere optie. Twijfelt u? Vraag even na bij de helpdesk van de door u gekozen webhost. U geeft aan wat voor website of webshop u wilt opstarten, en zij adviseren welke soort hosting het meest geschikt is.

Heb ik een andere soort hosting nodig voor een wordpress website?

In feite niet, maar wanneer u zeker wetet dat het is wel verstandig om te kiezen voor een speciale wordpress hosting. Waarom? Een dergelijk hostingpakket wordt reeds opgeleverd met een startinstallatie van wordpress, zodat u nóg sneller van start kunt. De host heeft eigenlijk een aantal stappen in het installatieproces overgenomen en reeds voor u uitgevoerd.

Kan ik meerdere domeinnamen koppelen aan één hostingpakket?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer u verschillende websites met verschillende domeinnamen online wilt hebben, dan dient u voor elke gewenste unieke website een hostingpakket aan te vragen.

Kan ik mijn hostingpakket aan een nieuwe domeinnaam koppelen?

Dit is in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Het is wel belangrijk om eerst een backup te maken van uw pakket, want de meeste webhosts leveren een blanco hostingpakket op wanneer dit wordt gekoppeld aan een domeinnaam. Dit betekent dat eventuele reeds uitgewisselde e-mails en eventuele website informatie worden verwijderd alvorens het hostingpakket wordt overgezet naar de nieuwe domeinnaam. Houdt hier dus rekening mee.

Kan ik mijn hostingpakket upgraden of downgraden?

Wanneer u erg weinig of juist erg veel dataverkeer verbruikt, dan is het verstandig om uw hostingpakket tijdig te upgraden of downgraden. De regels wat dit betreft verschillen per webhost, maar over het algemeen kan upgraden op élk moment tijdens uw contractperiode. De kosten van uw huidige pakket worden dan verrekend met die van het nieuwe geüprade pakket. Bij downgraden is dit vaak niet het geval: u doet dus een stapje terug qua afname van het dataverkeer, maar u gaat niet minder betalen. Daarom is het downgraden handiger om pas aan het einde van uw contractperiode in te laten gaan.

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we uw vraag via mail alsnog beantwoorden.

Wat is een domeinnaam?

Uw website is bereikbaar via een domeinnaam. Dit is eigenlijk een online adres voor uw website. Deze naam bestaat uit twee delen: de naam en de extensie. De extensie is het laatste gedeelte van de domeinnaam, achter de punt. In het geval van 123-web-host.nl is .NL dus de extensie. Zonder domeinnaam heeft u alleen een rijtje cijfertjes waarop uw website bereikbaar is. Dat onthoudt natuurlijk niemand. Daarom heeft men er een echte naam aan gekoppeld.

Hoe kies ik de juiste domeinnaam?

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening zou moeten houden wanneer u een domeinnaam gaat registreren. Wij zetten deze voor u op een rijtje:

1) Uw bedrijf en bedrijfsvoering

Uiteraard dient de domeinnaam van uw website bij uw bedrijf te passen. U gaat natuurlijk geen website als arbeidsadvocaat.nl registreren wanneer u hoortoestellen verkoopt. Het is dus van belang om de domeinnaam te laten aansluiten bij uw bedrijf, wat ons meteen op punt 2 brengt:

2) Houd rekening met SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO technieken zorgen ervoor dat uw website straks vindbaar is op de juiste zoektermen in Google. Daarom is het zeker verstandig om rekening te houden met zoektermen die veel gebruikt worden in uw branche. Logischerwijs zal een website als arbeidsadvocaat.nl sneller naar voren komen in de zoekresultaten wanneer wordt gezocht op 'arbeidsadvocaat' dan een website als VanDelsing.nl, hoewel VanDelsing misschien hele goede arbeidsadvocaten in dienst kan hebben. Om meer te weten te komen over search engine optimalisation (Google SEO) leest u bijvoorbeel deze informatie over het belang voor uw onderneming van Google SEO. Met goede SEO komt uw website beter in de resultaten van google tevoorschijn, waardoor u potentieel meer klanten kunt bereiken met uw website.

Natuurlijk wilt u ook uw bedrijfsidentiteit uitdragen via uw website, dus dan is het mogelijk om een gekoppelde domeinnaam te maken. In het bovenstaande voorbeeld zou dit dan neerkomen op VanDelsingAdvocaten.nl of ArbeidsadvocaatVanDelsing.nl. Het beste van twee werelden.

3) Goed te onthouden domeinnaam

Wees niet te creatief met je domeinnamen, want het moet wel goed te onthouden zijn én gemakkelijk te spellen zijn. Aparte schrijfwijzes zijn dus niet aan te raden, ook niet met het oog op de toekomst. Wanneer u bijvoorbeeld radio reclame gaat maken en mensen via het reclamespotje gaat doorverwijzen naar de website, dan zou men daar meteen naartoe moeten kunnen navigeren zonder dat men zich achter de oren krabt en zich afvraagt hoe de naam geschreven moet worden. Daar verliest u klanten mee, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

4) Let op concurrentie

Wellicht bestaat er al een bedrijf met nagenoeg dezelfde bedrijfsnaam of branche dat al een variant van uw gewenste domeinnaam heeft geregistreerd. Wanneer de website Arbeidsadvocaat.nl reeds bestaat, dan is het om meerdere redenen zeer onverstandig om Arbeids-Advocaat.nl te registreren.

 

Het kan een beschermde merknaam zijn, dus u loopt juridisch risico.

 

Google geeft de voorkeur aan de 'originele' domeinnaam. Dus degene met de meeste waarde. Waarde wordt opgebouwd door veel zaken, maar de leeftijd van het domein is er één van. Hoe dan ook: het wordt een stuk lastiger (al dan niet onmogelijk) om hoog in de zoekresultaten te eindigen wanneer u een dergelijke na-aap domeinnaam registreert.

Neostrada.nl

Neostrada is pas ongeveer 10 jaar geleden begonnen, maar nu al een sn...

Lees meer

Hostingwalk.com

Hostingwalk.com is een bedrijf dat actief is als webhost, wat men natu...

Lees meer

Yourhosting.nl

Yourhosting is al sinds 2001 actief op het...

Lees meer

Argeweb.nl

Argeweb is een bedrijf dat al geruime tijd actief is als webhost. Er zijn vier verschillende shared...

Lees meer

Jouwweb.nl

Heeft u een eigen website op de planning staan, maar zoekt u nog naa...

Lees meer

Porton.nl

Porton is een Nederlandse dienst die verschillende soorten bestanden opslaat met tw...

Lees meer